Malzemeler:
- Yarım kg orta boy kabak
- 250 gr kuşbaşı tavuk ya da kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 paket beşamel sos
- Bir miktar sıvıyağ
- Bir miktar tuz
- 1 su bardağı karabiber
- kaşar rendesi
Hazırlanışı: Kabakları ortadan ikiye uzunlamasına düzgün bir şekilde kesin. Ortalarını ufak
bir kaşık yardımıyla
oyun. (Oyduktan sonra artan
kabak içini
atmayıp, iç harcında kullanabilirsiniz.) Kabakları yumuşayana kadar tuzlu suda
haşlayın. Kabaklar haşlanırken
tavuk etini
salça ve oyduktan sonra artan kabak içiyle
baharatları
da ekleyerek
soteleyin. Dilerseniz
sarımsak ve
dereotu da koyabilirsiniz. Biraz
sotelendikden
sonra cok az salça ilave edin. Kabaklar
oldukdan
sonra fırın tepsisine dizin ve sotelediğimiz tavuğu karnıyarık misali kabaklara
doldurun. En son beşamel sosunu üzerlerine dökün ve fırın tepsisine cok az
salçalı ve az baharatlı su
koyun. 180 derece fırında pişirin. Çıkarmaya yakın üzerine
kaşar rendelerini serpin.
Kaşarlar
kızarınca çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder