Malzemeleri:
- 6 adet orta boy patlıcan
- 2 su bardağı su
- 2 adet orta boy soğan
- 250 gram kıyma
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça, Tuz Karabiber
- İnce doğranmış maydanoz
- 2 su bardağı sıvı yağ
Patlıcanların baş ve orta kısımlarından 2cm yer
bırakıp patlıcanlar
tüm soyulur. Ortadan bıçak dibe değmeyecek şekilde kesilir. Bol tuzlu
suda bir saat bekletilir. Sıkılıp, peçeteye çıkarılan patlıcanlar bol kızgın
yağda kızartılır. Tepsiye çizilen yeri üste gelecek şekilde dizilir ve bir
kaşık yardımıyla orta kısımları iyice ezilerek çukurlaştırılır. Kıyma çok az
yağda soğanla kavrulur. Rendelenmiş domates, tuz, biber, karabiber ilave
edilip, bir taşım kaynadıktan sonra söndürülür. Yemek
kaşığı yardımıyla patlıcanların ortalarına kıymalı
iç doldurulur. 2 su bardağı salçalı su ilave edilerek 15-20 dakika pişirilir.
Söndürüldükten sonra üzerlerine ince kıyılmış maydanoz
dökülür. Karnıyarık hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder