10 Aralık 2013 Salı

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ


Malzemeler:
  • 1 kutu süt
  • 1 su bardağı silme un
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım  limon kabuğu rendesi
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • hindistan cevizi

Hazırlanışı: tencereye sütü boşaltalım içine soğukken un şeker yumurta sarısı ince rendelenmiş limon kabuğu veya vanilya unun kokusunu alamk için koyup çırpma teliyle karıştıralım topak olmadan katılaşana kadar karıştıralım pişince tereyağını ilave edip mikserle 5 dakika kadar çırpalım borcama dizdiğimiz bisküvilerin üzerine yarısını dökelim ikinci sıra bisküviyide dizelim kalan muhallebiyide üzerine boşaltalım en son pakette kalan bisküvileri ezelim ve en üstüne yayalım hindistan ceviziyle süsleyelim bunlar sizin damak tadınıza kalmış kakaolu bisküvi yerine burçak ta güzel oluyor ceviz veye fındıklada suslenebilir araya damla çikolata atılabilir afiyet olsun.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder