Malzemeler:
- 300 gr kıyma
- 1 havuç
- 2 patates
- 1 soğan
- 2 kaşık un tuz
- karabiber
- salça
- sıvı yağ 2 kaşık ince bulgur
Hazırlanışı: önce kıymanın içine tuz karabiber ve bulguru katıp güzelce yoğuralım sonra büyüklüğü tamamen size kalmış küçük toplar yapıp içi unlanmış tepsiye atalım yuvarladığımız kıyma toplarını tepsiyi sallayarak hertarafının unlanmasını sağlayalım tencerete soğanı doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavuralım salçasını koyup birazda kırmızı toz biber atalım ve gz kararı 3 su bardağı kadar su koyalım bu su miktarı sizin yaptığınız yemegin malzemesine göre değişir benim ölçüme 3-4 bardak su yetiyor damak zevkinize göre suyu ayarlarsınız su ıyice kaynadıktan sonra unlanan kıyma toplarını tencereye atın 5 dakika kaynayınca havuçları atın 5 dakika sonrada patatesleri atıp pişirin en son kekik atabilirsiniz çocuklar için ideal bir yemek tavsiye ederim deneyin afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder