7 Aralık 2013 Cumartesi

KIYMALI EV DÜRÜMÜ


Malzemeler
  • porsiyonluk hazırlanmış kurutulmuş yufka
  • veya lavaş 
  • kıyma
  • soğan
  • tuz baharatlar
  • domates biber
  • maydanoz
Hazırlaması: yazdan tava büyüklüğünde açılıp saçta kuruttuğumuz yufkaları kullandım ben tabii bunlar özel hazırlandı normal böreklik yufkadan daha kalın oluyor ama siz güzel bir lavaş ilde aynı şeyi yapabilirsiniz yufkayı çift taraflı ıslatıp yumuşaması için biraz bekleyelim normal karnı yarık içi yapar gibi soğanı bol olacak kavuralım kıyması ve diğer malzemelerle birlikte yumuşayan yufkayı teflon tavada iki taraflı pişirelim çok kurumıyacak ısıtır gibi düşünelim hemen içine kıymalı harcı yayıp rulo yapalım bukadar sıcakken servis edelim çok pratik ama çok lezzetli oluyor afiyet olsun alternatifiniz bol olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder