28 Kasım 2013 Perşembe

EV PASTASI

 Malzemeler:
  • 4 yumrta
  • 1 bardak şeker
  • 1paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • 1 fincan su
  • 1 fincan sıvı yağ
  • kek kıvamında un
  • ara kıreması:2 bardak süt
  • 5 kaşık şeker
  • 4 kaşık nisasta
  • 3 kaşık tereyağ
  • üst kıreması: arasından kalan kıremeya ilaven 1 paket kırem şanti yarım bardak süt.
Hazırlaması: Aynen kek yapar gibi önce şekerle yumurtayı köpürene kadar çırpın sonra diğer malzemeleri kabartma tozu en son olacak şekilde koyup kek kvamı alacak şekilde çirpın pasta kalıbını margarinle yağlayın ve un serpin keki dökün 180 derecede fırını açmada pişirin bir bıçakla pişmesini kontrol edin .piştikten sonra soğumaya bırakın ara kremasınıda pudink yapar gibi tencerede pişirin koyulaşınca tere yağı katıp 5 dak mikserle çırpın keki kalıptan çıkarıp ikiye ayırın yarım bardak sütle iki parçayıda ıslatın kremayı arasına sürün isterseniz çikilata isterseniz meyva koyup kapatın kalan kıremaya süt ve krem şanti ilave edin ve miserle çırpın kekinizin üzerini bı kremayla kapatın üzerine sevdiğiniz şekilde süsleyin ben çikolatayı iri iri bıçakla kıydım afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder