8 Kasım 2013 Cuma

GALETA UNLU POĞAÇA

Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 2 kabartma tozu
  • bıraz tuz
  • 2 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 yumurta sarısı içine akı üzerine aldığı kadar un .
Hazırlanışı:
bütün malzemeleri bir kapta kabartma tozu en son olmak şartı ile iyice kulak memesi kıvamında yoğurun
küçük parçalar alıp masanın üzerinde yuvarlak şekil verelim elimizle açarak içine arzuya göre hazırlayıp koyalım ve yarım daire gibi ikiye katlıyalım sonra bir su bardağı yardımı ile hamurun kenarını keserek düzleyelim.şekil verdigimiz hamuru önce yumurta akına sonra bolca galeta ununa batıralım.180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim fazla kızartmayalım kuru olabilir...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder