28 Kasım 2013 Perşembe

SAMSI KIYMALI BÖREK

Malzemeler:
  • yarım kg kıyma
  • 3 tane yufka
  • tuz kara biber
  • maydanoz
  •  1 tane patates
  • 1 fincan süt
  • sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kıymayı süt tuz karabiber ve ince kıyılmış çiğ patates ve kuru soğanla güzelce yoğurun yufkaları üst üste serin ve yukarıdan aşağıya seritler halinde kesin yufanın büyüklüğüne göre 10 veya 11 e bölünüyor sonra bir kasede yağ ve su karıştırın suyu az yağı bol olsun yufkara yağlı suyu gezdirin yoğurduğunuz içi yufkanın içine baş kısmına bolca koyup muska üçgen şekilde tek kat halinde sarın tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün susam veya çörek otu atın 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder